Szakirányú továbbképzések


Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szak

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki karának Terméktervező Intézete Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök, illetve Ruhaipari termékfejlesztő szakember továbbképzési szakot indít.
Várjuk mindazon felsőfokú végzettséggel rendelkezők jelentkezését, akik szakmai tudásukat tovább szeretnék fejleszteni, mert a munkahelyükön elvárják vagy, mert személyes indíttatásból szükségét érzik, hogy ismét tanuljanak. A másféléves, levelező képzés során széleskörű, speciális szakmai ismeretanyag sajátítható el, mely aktuális témakörökre épül.
Az országban egyedülálló, magas szintű, komplex oktatás részben külsős, gyakorlati szakemberek, részben az intézet oktatóinak bevonásával történik.

A tárgyak között szerepel például a digitális gyártás-előkészítés, ruhaipari konstrukció, modellezés és szériázás, kollekció tervezés, vállalati és üzleti menedzsment, brending és marketing, valamint fogyasztóvédelem.
Az újfajta képzés célja, hogy aktuális, gazdag tudásanyagot adhassuk át az ide jelentkezőknek.

Képzés költsége: 250.000 Ft/félév
Képzési idő: 3 félév, levelező tagozaton
Képzés gyakorisága: a tanórák megtartására 6 alkalommal, legfeljebb kéthetenként, csütörtök délután, pénteki és szombati napokon kerül sor.
Képzés helye: Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar (OE-RKK), 1034 Budapest, Doberdó út 6.

Szakirányú továbbképzésben megszerezhető szakképzettség neve:
Szakmérnök ruhaipari termékfejlesztő szakon
vagy
Szakember ruhaipari termékfejlesztő szakon

Jelentkezés / kapcsolattartó: Sima-Molnár Viktória
Cím: OE-RKK-Terméktervező Intézet, 1034 Budapest, Doberdó út 6.
Tel: (1) 666-5931,
E-mail: simamolnar.viktoria@uni-obuda.hu

Szakfelelős:
Dr. Oroszlány Gabriella, oroszlany.gabriella@rkk.uni-obuda.hu

Jelentkezési határidő: 2022. január 14.

Képzés kezdete: 2022 február 14.

Jelentkezési határidő: 2022. május 31.

Képzés kezdete: 2022. szeptember 5.
Jelentkezés módja: honlapról letölthető jelentkezési lapon.
Csatolandó dokumentumok: oklevélmásolat, valamint a szakmai gyakorlat/tapasztalat igazolása.

Részvétel feltétele:
Szakmérnöki képzés esetén, szakirányú továbbképzésre az vehető fel, aki legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevéllel és mérnöki szakképzettséggel rendelkezik.

Szakember képzés esetén, szakirányú továbbképzésre az vehető fel, aki legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevéllel és legalább 5 éves ruhaipari szakmai tapasztalattal rendelkezik.

A képzésről részletes információk olvashatók a csatolt mellékletben:

Tanterv >>

Jelentkezési lap ITT


Presztízsmárka menedzser szakirányú továbbképzés

A prémium és luxusmárkák világával bővül az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának képzési palettája. A hiánypótló, akkreditált képzés egyedülálló Magyarországon, és egyetemi háttérrel, megbízható szakmai alapokra épül. Az új, két féléves képzés 2017 februárjától indul.

A felsőfokú diplomával már rendelkező hallgatók a kar kiváló oktatóitól, valamint a presztízsmárkák világában működő vezető menedzserektől tanulhatnak a prémium és luxusmárkás termékek és szolgáltatások világáról, célcsoportjairól.

Az ilyen típusú ismeretekkel és képzettséggel rendelkező szakemberek igen keresettek a munkaerő piacon, különösen egy olyan képzési program birtokában, amely nemcsak elméleti, hanem aktuális gyakorlati ismereteket is nyújt. A luxus márkák mindig a legjobbat képviselik a saját kategóriájukban, legyen szó különleges parfümről, egyedi ékszerről, gyors autóról, vagy a divat csúcsát jelentő haute-couture-ről. Európában a luxus ipar számos ikonikus képviselője megtalálható, így érdemes ezzel a szakágazattal hazánkban is foglalkozni.

A luxus márka menedzsereknek ismerniük és érteniük kell a luxus termékek szimbolikus értékét és kifinomult humán értékekkel is rendelkezniük kell.

A képzés során, többek között, a prémium- és luxusmárkák kialakításáról, arculattervezésről, a design folyamatáról, kultúr- és stílustörténetről, marketingkommunikációról és a márkák jogi védelméről tanulhatnak a hallgatók. Az elméleti alapozással párhuzamosan olyan piacorientált gyakorlati oktatásban vehetnek részt, melyek luxusipari esettanulmányokra építve segítik a hallgatók speciális, innovatív felkészítését.

Milyen tudást és képességet ad a Presztízsmárka Menedzser Szakirányú továbbképzés a hallgatóknak?

  • Megismerteti a luxus és prémium ágazat sajátosságait
  • Képessé teszi a luxusipar speciális menedzseri tudásanyagának alkalmazására
  • Megérteti a luxus termékek vásárlóinak viselkedését és elvárásait
  • Rávilágít a luxus fogyasztási piac szegmenseinek különbözőségeire és
  • Képessé teszi arra, hogy szakértő módon kapcsolódhasson a menedzserek hálózatához.

A képzés lehetőséget nyújt, hogy a végzett hallgatók, oklevelük birtokában, akár nemzetközi cégek marketing és kereskedelmi részlegén, vagy divat- és reklámügynökségek vezető munkatársaként elhelyezkedhessenek.

Az oktatás időpontja: kéthetente péntek délután és szombaton.

A képzés elvégzéséhez megszerzendő kreditek száma: 60 kredit

A képzés díja: 465 000 Ft/félév. Jelentkezési határidő: 2017. január 20.

További részletek: www.uni-pbm.eu

A jelentkezési lap innen letölthető.

Érdeklődni lehet:

Récseiné Erdélyi Anett, erdelyi.anett@rkk.uni-obuda.hu tel.: +36 1 666 5931

Tanterv >>