PROGRAMTEVÉKENYSÉG A KULTURÁLIS ÉS INNOVÁCIÓS MINISZTÉRIUM ÉS AZ NTP TÁMOGATÁSÁVAL

„CAD, 3D animáció és virtuális prototípusfejlesztés kurzus”

2024. február 24. és 2024. március 22.

Kedves TDK-ra és Államvizsgára készülő hallgatók, kedves érdeklődők!

A Nemzeti Tehetség Program támogatása révén 2024. február 24.-én és március 22.-én felkészítő kurzusokat szervezünk „CAD, 3D animáció és virtuális prototípusfejlesztés” címmel. A kurzusok keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a termék-, csomagolás- és enteriőrtervezésben használatos korszerű szoftverekkel. A kurzusok támogatják a hallgatók Tudományos Diákköri Konferenciára és államvizsgára való felkészülését, segítik a terméktervezői és mérnöki készségeik fejlesztését, és a dizájneri látásmód kiteljesedését. Ennek a programnak a keretében az alábbi 2 kurzustevékenységre kerül sor:

1.Bevezetés a CAD és prototípustervezésbe ArtiosCAD, illetve Solid Edge programokkal

10 órás kurzus

Időpont: 2024. február 24, szombat, 9:00-16:00, D2.201
Oktató: Németh Róbert DLA habil, egyetemi docens


Tartalom:
A kurzus célja, hogy a Tudományos Diákköri Konferencián indulni szándékozó hallgatókat alapvető csomagolástervezési és 3D CAD szoftverhasználati ismeretekkel lássa el. Tehát főleg olyan hallgatókat várunk, akik egyetemi keretek között még nem sajátították el ezeket az ismereteket, viszont szeretnék megtanulni. A kurzus folyamán oktatott programok: az ArtiosCAD, amely az ESKO cég piacvezető csomagolástervező szoftvere, valamint a Solid Edge, a Siemens cég CAD tervező programja. A programok a labor gépein telepítve vannak, a maximális befogadói létszám 15 fő.

2. Digitális lehetőségek a lakberendezésben, tárgytervezésben 10 órás kurzus

Időpont: 2024. március 22. péntek, 9:00-16:30, D2.205
Oktató: Koleszár András, mestertanár

Tartalom: Az előadásban a 3D-s szoftverek használhatóságának bemutatására kerül sor.
A kurzus célja bemutatni, hogy milyen programot érdemes választani egy projekt elkészítéséhez és a hallgatókat alapvető 3D CAD szoftverhasználati ismeretekkel lássa el. A kurzus folyamán használt programok: ArchlineXP, ArchlineXP Line, Rinoceros.

A programtevékenység a Kulturális és Innovációs Minisztérium védnöksége alatt, a Nemzeti Tehetség Program NTPHHTDK-23-0060 kódszámú, „Az ÓE RKK Tudományos Diákköri műhelyének és rendezvényeinek támogatása” című projekt keretében valósul meg. Minden érdeklődő hallgatót szeretettel várunk, az előregisztrált hallgatók részvételére pedig feltétlenül számítunk!

Regisztrálni a programok valamelyikére vagy mindegyikére az alábbi regisztrációs linken lehet.