Kiállították az Óbudai Egyetem hallgatóinak pályázatnyertes munkáit a 32. Tusványosi Szabadegyetemen

Az Óbudai Egyetem „A Korondi motívumvilág megjelenítése ipari- és reprezentációs termékeken” című projektjének alkotásait bemutatták a 32. Tusványosi Szabadegyetem keretében rendezett kiállításon, ahol az érdeklődők megtekinthették a pályaműveket és kihirdették a pályázat eredményeit is.

A kiállítást Molnár Attila, a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány főigazgatója és Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, a Sapientia Egyetem tanára nyitotta meg.

Martina Fanni, az Óbudai Egyetem Határon Túli Irodájának munkatársa, a projekt vezetője elmondta: a szórvány magyarság értékeinek megőrzése a cél, hosszútávú törekvés a program kárpát-medencei kiterjesztése.

Az Óbudai Egyetem RKK Terméktervező Intézetének hallgatói mentortanáraik: Korona Péterné mestertanár, Koleszár András címzetes egyetemi docens, Dr. habil Németh Róbert egyetemi docens és Dr. Papp-Vid Dóra egyetemi docens, textiltervezőművész segítségével készítették el alkotásaikat.

A Korondi kerámiák motívumait, szimbólumait elmélyültebben megismerhették a hallgatók Józsa Judit székelyudvarhelyi születésű kerámiaszobrász, művészettörténész a téma kiemelt szakértőjének a Józsa Judit Galériában tartott előadásának köszönhetően. A kiválasztott mintaterveket a Printa szitanyomó Stúdió segítségével kivitelezték a pályázók.

Az I. kategória 1. helyezettje Kárász Adél, akinek enteriőr kiegészítői mellett reprezentációs tárgyai is megvalósultak. A 2. helyezett Horváth Sára öltözék-és enteriőr kiegészítőivel, a 3. helyezett pedig Gubányi Gitta, aki a Korondi mintázatok feldolgozásával ruhákat és ékszereket hozott létre.
A II. kategória 1. helyezettje Sődi Vivien lett csomagolás terveivel.