Korondi motívumok újraértelmezése a textiltervezésben – Mintatervezési workshop

PROGRAMTEVÉKENYSÉG A KULTURÁLIS ÉS INNOVÁCIÓS MINISZTÉRIUM ÉS AZ NTP

TÁMOGATÁSÁVAL

2024. március 14 és 21.

A Nemzeti Tehetség Program támogatása révén előadást és workshopot „A Korondi motívumok újraértelmezése a textiltervezésben – Mintatervezési workshop” címmel.

Időpontok:

1. alkalom: 2024. március 14. 14:25-18:40 305. terem

2. alkalom: 2024. március 21. 14:25-18:40 305. terem

Oktató: Papp-Vid Dóra DLA, egyetemi docens

Tartalom: A “Korondi motívumok újraértelmezése a textiltervezésben – Mintatervezési workshop” című hallgatóknak rendezett szakmai alkotóműhely kapcsolódik Székely Judit, textilművész, kárpitművész „Korondi motívumok újraértelmezése a textiltervezésben” előadásához. A két workshop során a hallgatók korondi motívumkincsből inspirálódva minta elemeket, mintázatokat terveznek, megismerkednek a minták kialakításának, típusainak lehetséges változataival. A worksop alkalmával várhatóan 10 textilmintát terveznek, amelyek közül legalább egy mintatervet kiviteleznek színes változatban.

A programtevékenység a Kulturális és Innovációs Minisztérium védnöksége alatt, a Nemzeti Tehetség Program NTPHHTDK-23-0060 kódszámú, „Az ÓE RKK Tudományos Diákköri műhelyének és rendezvényeinek támogatása” című projekt keretében valósul meg. Minden érdeklődő hallgatót szeretettel várunk, az előregisztrált hallgatók részvételére pedig feltétlenül számítunk!

Regisztrálni a programra a regisztrációs ív kitöltésével lehet: