KOROND 2.0 – Lenyűgöző divatbemutató kiállítás az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari- és Környezetmérnöki Karának Terméktervező Intézete KOROND 2.0 címmel rendezett egy nagyszabású kiállítást az NTP-HHTDK 23-0060 pályázat támogatásával. A kiállítás július 1-én nyílt meg, és bemutatta a nagysikerű KOROND 2.0 divatbemutatón látott öltözékeket. Az esemény kiemelt figyelmet kapott, többek között az Európai Bizottság delegációja is megtekintette a tárlatot.

A kiállítás célja az volt, hogy a látogatók megismerjék a korondi motívumok modern újraértelmezését a divat világában. A bemutatott ruhadarabok ötvözték a hagyományos erdélyi kerámiaminták esztétikáját a kortárs divatirányzatokkal, így hozva létre egyedi és innovatív alkotásokat. A ruhák tervezői a hagyománytiszteletet és a kreatív újragondolást egyaránt szem előtt tartották, ami lenyűgöző eredményeket hozott.

A KOROND 2.0 kiállítás nem csupán a divat szerelmeseinek, hanem a kulturális örökség iránt érdeklődőknek is maradandó élményt nyújtott. Az esemény sikeresen ötvözte a hagyományt és az innovációt, bemutatva, hogy a múlt értékei hogyan inspirálhatják a jövőt. Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari- és Környezetmérnöki Kara ezzel a projekttel ismét bebizonyította elkötelezettségét a minőségi oktatás és a kulturális értékek megőrzése iránt.