KOROND 2.0 – Kreatív modellezés workshop az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari- és Környezetmérnöki Karának Terméktervező Intézete izgalmas és inspiráló workshopot szervezett KOROND 2.0 témában, melyet Nagyné Dr. Szabó Orsolya, Koleszár András, Korona Péterné és Némethy Virág tartotta. Az esemény április 19-én, valamint 26-27-én került megrendezésre az NTP-HHTDK 23-0060 pályázat támogatásával.

A workshop célja az volt, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek a divattervezés és modellezés világába, különös hangsúlyt fektetve a hagyományos korondi motívumok kreatív felhasználására. A résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy elsajátítsák a divatbemutatóra készülő öltözékek modellezési technikáit és szabásminta szerkesztését, miközben mélyebb betekintést nyerhettek a textiltervezés folyamatába.

A workshop során kiemelt figyelmet kapott a korondi motívumok és népi minták kreatív alkalmazása a tervezési folyamatban. A résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy saját terveiket megvalósítsák, inspirálva a hagyományos magyar népi kultúra formavilágát és színesítve azt kortárs megközelítéssel.

A workshop eredményei a KOROND 2.0 divatbemutatón fognak megelevenedni, ahol a tervezett öltözékek végleges formában kerülnek bemutatásra.