Képgaléria:

Hallgatónk sikeres részvétele a Budapest Central European Fashion Weeken

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2020. szeptember 10. és 13. között rendezte meg a Budapest Central European Fashion Week-et, melyen a magyar divattervezők mutathatták be legújabb kollekciójukat. A  Young Talents Show-ra Ferencz Noémi, idén júniusban államvizsgázott, ipari termék- és formatervező mérnök hallgatónk is benevezett és márkakollekciójával részvételi lehetőséget nyert a látványos eseményen!

Siker az RKK új MSc-jén

2020. július 9-én kiváló eredményekkel védték meg diplomájukat a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Ipari terméktervező mérnöki MSc szakának első hallgatói.

A népszerű Ipari termék- és formatervező mérnöki BSc szakon végzettjeinket céloztuk meg elsősorban ezzel a 2 éves MSc képzéssel, de az ország bármely műszaki felsőoktatási intézményéből szívesen látjuk a jelentkezőket!

Ünnepvárás-ünnepvarázs

Decemberben ismét látványos kiállítást rendezett a Terméktervező Intézet, az Ipari termék- és formatervező szak III. évfolyamos, Enteriőrtevezés és Textil specializáció hallgatóinak legjobban sikerült alkotásaiból!

A téli ünnepeink szimbólumait, jelentéstartalmát, és megjelenési formáit, megismerve kezdték el tervezési feladataikat, melyek választható inspirációi a csillagászat, az Art deco és az eklektika voltak. Formai megoldás tekintetében a hallgatók szabad kezet kaptak, mert

Három szakmaterület innovatív projektjei az államvizsgán

Három szakmaterület innovatív projektjei az államvizsgán

Idén nyáron 30 formatervező mérnök tett sikeres államvizsgát a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán. Szakdolgozati projektjeiket minden alkalommal nyilvános kiállításon mutatjuk be az az érdeklődőknek, az Egyetem Doberdó úti Tanácstermében.

Sikeres projektet zártak az ITF-es hallgatók!

2018. július 4-én vehették át III. évfolyamos hallgatóink a díjakat, melyeket a Classy Sound cég képviselői adtak át.
A Textil és enteriőr szakos évfolyam egész félév folyamán dolgozott a cég által adott projektfeladatokon, exkluzív hangfal és karóra tervezésen. Témavezetőjük, Koós Daniella DLA-n kívül, a cég szakemberei, Vajda Gyula és Puskás Bálint is rendszeresen jelen voltak a tervek fejlesztésénél. Ezen tervekből a cég által kivitelezett prototípusok a nemzetközi piacon kerülnek megmérettetésre!
Az év végi prezentáció után végül az alábbi hallgatók értek el helyezést:

Diplomakiállítással egybekötött Ruhaipari Szakmai Fórum (2018.02.05.)

Az RKK Terméktervező Intézete idén második alkalommal rendezte meg Szakmai Fórumát, melyen a meghívott előadókon kívül olyan neves cégek képviselői és tervezők is részt vettek, mint Salga Zoltán (Salzol Kft.), S. Hegyi Lucia (Luan by Lucia), Dolhai Zoltán (Intrudair Kft.), dr. Kolyvek Antónia (Anthonydesign), Körtvély Adrienn (Good View Kft.), Heidinger Katalin és Süli Ágnes (Diapoló Kft.), Fodor Elvira és Laczkó Dalma (Horwear Kft.), valamint Bánóczki Péter (SB Ruhaipari Kft.).

Oldalak