Képgaléria:

Ünnepvárás-ünnepvarázs

Decemberben ismét látványos kiállítást rendezett a Terméktervező Intézet, az Ipari termék- és formatervező szak III. évfolyamos, Enteriőrtevezés és Textil specializáció hallgatóinak legjobban sikerült alkotásaiból!

A téli ünnepeink szimbólumait, jelentéstartalmát, és megjelenési formáit, megismerve kezdték el tervezési feladataikat, melyek választható inspirációi a csillagászat, az Art deco és az eklektika voltak. Formai megoldás tekintetében a hallgatók szabad kezet kaptak, mert

Három szakmaterület innovatív projektjei az államvizsgán

Három szakmaterület innovatív projektjei az államvizsgán

Idén nyáron 30 formatervező mérnök tett sikeres államvizsgát a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán. Szakdolgozati projektjeiket minden alkalommal nyilvános kiállításon mutatjuk be az az érdeklődőknek, az Egyetem Doberdó úti Tanácstermében.

Sikeres projektet zártak az ITF-es hallgatók!

2018. július 4-én vehették át III. évfolyamos hallgatóink a díjakat, melyeket a Classy Sound cég képviselői adtak át.
A Textil és enteriőr szakos évfolyam egész félév folyamán dolgozott a cég által adott projektfeladatokon, exkluzív hangfal és karóra tervezésen. Témavezetőjük, Koós Daniella DLA-n kívül, a cég szakemberei, Vajda Gyula és Puskás Bálint is rendszeresen jelen voltak a tervek fejlesztésénél. Ezen tervekből a cég által kivitelezett prototípusok a nemzetközi piacon kerülnek megmérettetésre!
Az év végi prezentáció után végül az alábbi hallgatók értek el helyezést:

Diplomakiállítással egybekötött Ruhaipari Szakmai Fórum (2018.02.05.)

Az RKK Terméktervező Intézete idén második alkalommal rendezte meg Szakmai Fórumát, melyen a meghívott előadókon kívül olyan neves cégek képviselői és tervezők is részt vettek, mint Salga Zoltán (Salzol Kft.), S. Hegyi Lucia (Luan by Lucia), Dolhai Zoltán (Intrudair Kft.), dr. Kolyvek Antónia (Anthonydesign), Körtvély Adrienn (Good View Kft.), Heidinger Katalin és Süli Ágnes (Diapoló Kft.), Fodor Elvira és Laczkó Dalma (Horwear Kft.), valamint Bánóczki Péter (SB Ruhaipari Kft.).

Építészeti labirintus

Idén valamennyi III. évfolyamos, ITF szakos hallgató egyszerre állította ki az elmúlt félévi projektfeladatainak kreatív megoldásait.
A Textil és enteriőr modulos hallgatók függönyeihez, térelválasztóihoz, valamint az Öltözék és kiegészítők modulos hallgatók ruháihoz az építészet régi és új alkotásai adták a gazdag inspirációt.

Végzett ITF-es hallgatók a diplomaosztón

Az RKK 2013. 03. 02-án, szombaton tartotta diplomaosztó ünnepségét. A különleges, méltóságteljes eseményen megtelt az Auditórium elegánsan öltözött végzős hallgatókkal, szüleikkel, hozzátartozóikkal és tanáraikkal. A csoportképeken az ünnepség után összetoborzott hallgatók valamint az intézetigazgató látható, balról jobbra: Hanzel Benjámin, Haraszti Márton, László Péter, Máté Anna, Szepesváry Rita, Sallai Orsolya, Kovács Fruzsina, Pál Nikoletta és Kisfaludy Márta DLA. A fotóról hiányoznak: Dobrosi Eszter, Faragó Tamás, Hetes Réka és Kovács Judit. Szívből gratulálunk a friss diplomásoknak!

Oldalak