Sikeresen végeztek az első ipari termék- és formatervező mérnök szakos, stipendiumos hallgatók

Az RKK Terméktervező Intézetében idén először végeztek stipendiumos, angol nyelvű képzésben részt vett hallgatók. 2022 februárjában három diákunknak sikerült megszereznie az ipari termék- és formatervező mérnöki BSc diplomát, csomagolástervezés specializáción.

3 és fél éves tanulmányaik során valamennyi hallgató nagy szorgalmat és kreativitást tanúsított, öröm volt oktatni őket!

Ketten indultak a 2021 őszi, kari Tudományos Diákköri Konferenciánkon is, ahol innovatív témáikkal nagyon jól szerepeltek és szép helyezéseket értek el. Joelle Haddad a Gyógyszeres doboz tervezése krónikus betegek, ill. alkalmi táplálékkiegészítőket szedők számára című dolgozatával első, Turbold Enkhjargal az Újrafelhasználható csomagolás-design elvitelre szánt élelmiszerekhez című dolgozatával pedig harmadik lett. Szakdolgozati témaként Tomiris Kossanova is egy aktuális témával foglalkozott, Terápiás lámpa tervezése és csomagolása címmel.

Lelkesedésük és kitartásuk eredményeképp végül sikeresen védték meg szakdolgozataikat, és válaszolták meg az államvizsga sokrétű szakmai kérdéseit. Joelle Haddad kitűnő, Tomiris Kossanova és Turbold Enkhjargal pedig jeles minősítést kaptak.

Mindhárom hallgatóra nagyon büszkék vagyunk! Különösen, hogy jövőképükben szerepel a választott szakmájuk iránti elkötelezettség, az itt tanultak hasznosítása és továbbfejlesztése. Egyikük MSc képzésben kívánja folytatni a tanulmányait, míg másikuk egy magyarországi cégnél helyezkedik el. Turbold a hazájában, Mongóliában szeretné hasznosítani az itt megszerzett design szemléletű, mérnöki tudását.

Remélhetőleg még több, hasonlóan jó képességű és szorgalmas stipendiumos hallgató jelentkezik majd hozzánk a jövőben is!

 

Németh Róbert DLA