A Plydesign formatervezési pályázatot hirdet PLY DESIGN HOUSE néven

Veszprém, 2021. május 03. – Az iF DESIGN AWARD 2021 sikere arra ösztönözte a Plydesign magyar designmárkát, hogy kiterjeszti a közös munkát új, kreatív tehetségekkel, ezért nyílt ötletpályázatot hirdet a hazai felsőoktatásban tanuló diákok számára rétegeltlemez használati-, kiegészítő- és berendezési tárgy tervezése témakörben. 2021. július 31-ig van lehetőség benyújtani a terveket.

A Plydesign designmárka FRIGATE székcsaládja elnyerte a rangos nemzetközi díjat, az IF DESIGN AWARD-ot Termék kategóriában – a díj 67 éves fennállása óta nem volt még arra példa, hogy magyar bútor megkapja ezt a szakmai elismerést. FRIGATE szék különleges gyártási innovációt valósít meg, melynek keretében a német Danzer vállalat által kifejlesztett 3D-furnért hagyományos idompréselt technológiával ötvözi, így téve a terméket szélesebb közönség számára is elérhetővé.

Az iF DESIGN AWARD sikere arra ösztönözte a Plydesign márkát, hogy kiterjeszti a közös munkát új, kreatív tehetségekkel, ezért nyílt ötletpályázatot hirdet a hazai felsőoktatásban tanuló diákok számára rétegeltlemez használati-, kiegészítő- és berendezési tárgy tervezése témakörben.

A pályázat célja a fiatal tehetségek felkarolása, a Plydesign-nál felhalmozott tapasztalat, know-how megosztása és az új ötletek, koncepciók hasznosítása, potenciálisan gyártásba vétele. A pályázók megmérettethetik magukat, lehetőséget kapnak munkájuk bemutatására és akár ötletük gyártásba- és piacra vitelére. Bár a pályázat végén csak két díjazott lesz, mégis minden résztvevő nyerhet vele: regisztráció után a pályázók a technológiával kapcsolatos, máshol nem elérhető háttéranyagokhoz, előadásokhoz férhetnek hozzá, betekinthetnek egy működő designvállalkozás működésébe, releváns visszajelzéseket kaphatnak.

A PLY DESIGN HOUSE zsűrizésében olyan szaktekintélyek vesznek részt, mint a 3D furnér egyik eredeti feltalálója és a Reholz, majd Danzer cégek ügyvezetője, Jörg Förster, Babits Tamás a Plydesign Kft. alapítója és tulajdonosa, és a Licit Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, Cselényi Krisztina a Magyar Formatervezési Tanács tagja és az Európai Bútorszövetség (EFIC) elnökségi tagja, Kerékgyártó András DLA, a Plydesign Kft. vezető tervezője és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi tanársegédje, Juhász István DLA, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi docense, Tremmel Ádám, a Licit Kft. gyártásvezetője, valamint Kiss Milán, a Licit Kft. fejlesztési vezetője.

A pályázati felhívás és mellékletei megtalálhatók a Plydesign online felületein:
www.plydesign.eu/plydesignhouse_2021
www.facebook.com/plydesign.eu
www.instagram.com/plydesign.eu/  ​
www.linkedin.com/company/plydesign-ltd/
https://www.youtube.com/channel/UCa7rusJejEhpnHZyccasIjw

Plydesign márkáról

A Plydesign magyar designmárkát Babits Tamás (alapító, ügyvezető) kreatív és alkotói céllal hozta létre 2014-ben, az idompréselt rétegeltlemez technológia területén 30 éves komoly gyártói tapasztalattal rendelkező családi vállalkozásának saját termékeként.

A Plydesign cégfilozófiája túlmutat a termékek tervezésén és előállításán, olyan platform megteremtésén dolgozik, melynek vezérfonala az alkotás és adás öröme. Tevékenységében kiemelt szerepet kap a tudásátadás – megalakulása óta aktív az akadémiai utánpótlás segítésében, a magyar feltörekvő designerek támogatásában, valamint elkötelezett a designérzékenyítő céllal rendezett kerekasztal-beszélgetések és workshopok részvételében is. Hosszútávon a magyar design- és faipar fellendülését ösztönzi, és nemzetközi szinten is szeretné erősíteni annak pozícióját.

www.plydesign.eu   

**

A pályázatra jelentkező, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók tudomásul veszik, hogy pályázati jelentkezésükről előzetesen, az azzal összefüggésben születő sajtó- és médiahírekről, és az elért eredményekről 48 órán belül a TTI Intézetigazgatást és a Témavezető tanárt tájékoztatni kötelesek.

A benyújtandó pályázati anyag előzetes megtekintési jogát a Terméktervező Intézet fenntartja. A pályázatot a beadás előtt, 2 munkanapos átfutási időt beszámítva az alábbi elérhetőségre kérnénk megküldeni:
Koós Daniella DLA, 
 
TTI Intézetigazgatás