Ismét ezüstérem a kirakatversenyen!

A hétvégi Design+ kiállítás és vásár alkalmával rendezett versenyen a III. éves Ipari termék-és formatervező mérnöki szakos, textil és enteriőr modulos hallgatók, igen szoros versenyben a 2. helyet szerezték meg a Kincs, ami nincs c. film inspirálta kirakattal!
Egyetemünk hallgatócsoportja immáron negyedszer vett részt ezen az évente megrendezésre kerülő, rangos megmérettetésen. Idén is két hallgatói csoport készített ötletgazdag látványterveket és a szakmai zsűri hosszas mérlegelés után döntött Barna Krisztina, Hajdú Andrea, Ördög Kinga és Turbucz Erika egyik terve mellett. A megvalósíthatóság és a letisztult berendezés fontos szempont volt a kiválasztásnál. Tervük alapkoncepciója egy víz alatti tér megrendezése volt, ahol egy narancssárga X jelezte a virtuális kincs helyét. A vizet egyrészt 36 méter türkizkék szaténanyag ritmikus redőzésével, másrészt a falra vetített tenger alatti világ megjelenítésével oldották meg. A falakat is kékre festették, melyhez az alapanyagot a Trilak szolgáltatta.
Az igényes, plasztikus háttérbe fehér és narancsszínű bútorokat és lámpákat helyeztek el, melyeket a MAXCity Lakberendezési Áruház üzleteiből válogattak össze, eredeti koncepciójuk alapján. Izgalmas összhangot teremtett a három szín és a változatos formavilágú berendezés.
Gratulálunk az eredményhez!
Dr. Kisfaludy Márta