Felhívás: "Beépített rendszerek és mikrovezérlők" címmel induló tárgyra

T. Hallgatók !

Felhívom figyelmüket a "Beépített rendszerek és mikrovezérlők" és "Speciális textilruházati vizsgálatok" szabadon választható tárgyaimra:

A 2023 őszi félévében is indul a "Beépített rendszerek és mikrovezérlők  RTVRM1MBNE" szabadon választható tárgy.
A kurzuson megismerkedhetünk a napjainkban szinte mindenbe beépített, azokat irányító mini és mikro számítógépekkel (mikrovezérlőkkel).
A képzés során igyekszem az RKK legtöbb szakirányát (ITF/KIP/KÖM) lefedő témaköröket kiválasztani.
Az órák során az Arduino keretrendszert használjuk. Mikrovezérlő gyanánt az Arduino Duemillanove ill. ezzel rokon, "házi" adaptációját (Doberdino) fogjuk használni. Komolyabb programozási ismereteket nem feltételezve, főleg "Ctrl+C" és a "Ctrl+V" kreatív felhasználásával, ismert példaprogramokból ollózva dolgozunk, néhány helyen azonban szükséges a részletek összeillesztése, rövid átírása is...
Amennyiben időnk engedi, a WiFi képes (IOT = Internet of Things), Arduino keretrendszer által kezelhető ESP-8266 és ESP-32-es modellekkel is foglalkozunk.
A tárgy célja nem a "mélyebb" elektronikai ismeretek bevésése, hanem inkább kedvcsináló jelleggel ismerkedni a modern technikának már a szinte háztartási körülmények között is könnyen hozzáférhető változatával.

A "Beépített rendszerek és mikrovezérlők" tárgyról bővebben ITT.

A "Speciális textilruházati vizsgálatok" tárgyról bővebben ITT.

 

 

Kérem jelentkezzenek a kurzusaimra minél nagyobb létszámban!

Borka Zsolt

Borka Zsolt