EuroSkills Budapest 2018 - a szakmák Európa-bajnokságán

A Terméktervező Intézet adjunktusa felkészítőként szerepelt a

EuroSkills Budapest 2018 - a szakmák Európa-bajnokságán

Az idei évben a szakmák Európa-bajnokságára 2018. szeptember 26-28. között került sor Budapesten, a HUNGEXPO Vásárközpontban. Az eseménye több mint 80.000 látogató, 39 szakma 500 fiatal versenyzője és 500 szakértő jelent meg, szerte Európából.

A magyar csapat összesen 26 szakmában képviseltette magát a EuroSkills Budapest 2018 versenyen.

A Ruhaipari technikus (Fashion Technology) versenyzők 2 fős csapatokkal, 12 országból érkeztek. A versenyzőknek a 3 napos (8-18 óráig) versenyen esőkabátot kellett tervezni. A tervekről különböző kézi rajztechnikákkal alkották meg a modellrajzot, míg a gyártmányrajzot és műszaki dokumentációt vektorgrafikus programmal készítették el. A szabásmintákat Morgan CAD program segítségével szerkesztették meg, s a kinyomtatott szabásminták alapján szabták ki. Ezután került sor az esőkabátok összevarrásra és díszítésére. Munkájukat angol nyelvű prezentációval mutatták be a szakmai zsűrinek és az érdeklődőknek.

A versenyzők felkészítése az összes résztvevő ország szakértői által meghatározott sztenderd alapján került meghatározásra. A versenyzőktől kompetencia elvárás volt az angol nyelvtudás, valamint ruhaipari CAD-CAM programok ismerete. A Morgan Cad program angol nyelvű on-line betanítását, valamint a program használatának felügyeletét a verseny első napján Nagyné dr. Szabó Orsolya egyetemi adjunktus látta el. A Ruhaipari technikus szakma fő szponzora a Beo Kft. és a Morgan Tecnica volt.

Euroskills 2018.