Egyetemisták a Népligetért – Felhívás

18 és 25 év közötti egyetemisták jelentkezését várja a ReCity Kiadó Kft. márciusban induló, a Népliget fejlesztésére irányuló "Társszakmák együttműködése a fenntartható városért" c. programjába!

A 8 alkalmas műhelymunkára elsősorban építész, tájépítész, szociológus, kertész-, környezet- és településmérnök, formatervező, valamint építőművész hallgatók jelentkezését várja a szervező ReCity Kiadó Kft.

A projekt célja a fiatal felnőtt tehetségek érzékenyítése a környezeti és társadalmi problémák iránt egy konkrét – jelenleg kihasználatlan, elhanyagolt – terület lehetséges fejlesztési irányainak meghatározásán keresztül. A Népliget "újragondolása", bekötése a város vérkeringésébe, Budapest élhetőségéhez is hozzájárul.

A szombat délelőttönként, 4 órában zajló műhelymunkák során a jelentkezők elméleti és gyakorlati képzésben részesülnek. Átfogó, komplex képet kapnak a XXI. század globális és lokális kihívásairól és az ezekre adható válaszokról, hazai és külföldi jó megoldásokon keresztül, majd csoportmunkában dolgozzák ki saját fejlesztési javaslataikat.
Ezenkívül a program fontos célkitűzése, hogy a különböző tudományágak területén tanuló fiatalokat együttműködésre, közös gondolkodásra sarkallja, annak érdekében, hogy képesek legyenek egymás szemével is látni, egy másik nézőpontot is megismerni és elfogadni, mert a hatékonyság ezáltal megsokszorozható! Különösen fontos ez a felismerés akkor, amikor környezetünk megóvása a tét.
Ezt a fontos tapasztalást kell eljuttatni a társadalom széles rétegeihez, melyre a workshop-sorozatot záró publikációk adnak majd lehetőséget.

A műhelymunkák egy-egy felkért szakértő iránymutatásával zajlanak.

Bővebb információkat itt:

http://recity.hu/egyetemistak-nepligetert-felhivas/ vagy a csatolt anyagban talál.

A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI

18-25 év közötti, felsőoktatásban tanuló hallgatók jelentkezését várják (maximum 20 fő).
Előnyt élveznek az építész-, tájépítész-, kertész- településmérnök, szociológus, formatervező és építőművész szakos hallgatók.

Jelentkezni 2016. március 16-ig lehet e-mailben, a doro.viki@recity.hu e-mail címen, megjelölve a felsőoktatási inézményt és a szakot, melyen a jelentkező tanul.

A műhelymunka kezdete: március 19. 9:00

Időtartama: 8 héten át heti 4 óra (szombatonként, 9.00-13.00)

A projekt az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Tehetség Programjának támogatásával valósul meg.