Budapest Design Week 2022 események az Óbudai Egyetem Rejtő Karán

Idén 19. alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Design Week rendezvénysorozat, amely a hazai design szakma és a kreatívipari ágazatok legnagyobb s egyben legrangosabb eseménye. A Design Hét mottója ebben az évben a „Találkozások terei – Építészet és Design”.


2022. október 7-16. között megrendezésre kerülő rendezvénysorozatra a Rejtő Kar Terméktervező Intézete változatos programokkal jelentkezett, amelyek az 50. évfordulóját ünneplő Rejtő Kar jubileumi eseménysorozatának keretében.
Az október 12.-én megtartott „Fókuszban a csomagolástervezés” online konferencián Red Dot díjas tervezőgrafikus művészek előadásait tekinthette meg az érdeklődő közönség. Az eseményen részt vett Farkas Anna, aki 2015-ben nyerte el az Anaptár munkájával a díjat. Vörös Botond Dusi Mónikával közösen tervezett „Budapest Giftbook” c. munkájával 2019-ben nyerte el a rangos nemzetközi díjat. Az online konferencián részt vett még Drozsnyik Dávid és Ördögh László a Graphasel Design Stúdió alapítói, akik munkásságának fontosabb mérföldköveit és díjazott alkotásaikról ismerhettük meg. A konferencia szervezői Prof. Dr. Kisfaludy Márta, Dr. habil Németh Róbert és Papp-Vid Dóra DLA voltak.


A Global Sustainable Fashion Week és az RKK TTI által közösen szervezett SynArFash programok is nagyszámú érdeklődőt vonzottak. Az október 13.-án megvalósított SynArFash workshop egyik vendége Ana Vasiljević Čelar, nemzetközileg elismert divattervező izgalmas programja volt. Workshopot inditó előadást követően, a hallgatók a tervezővel közösen készítettek, Antoni Gaudi munkássága által inspirált öltözék-installációkat. A hat egyedi ruha makett az egyetem RKK aulájában tekinthető meg November közepéig. Az esemény szervezői és házigazdái Mányiné Dr. Walek Gabriella, a Hazai Divatliga elnöke, a TTI részéről pedig Dr. Csanák Edit DLA és Némethy Virág voltak.

Az elkészült munkák alkotói (balról jobbra haladva): Pálfi Rebeka, Némethy Virág és Torma Luca, Gyurkovics Réka, Szedlják Fanni, Dr. Csanák Edit DLA, és Dolhai Dominika.

A SynAeFash program másik eseménye a Hello Wood nemzetközi építész stúdió képviseletében Oravecz Péter előadása volt. A Hello Wood nemzetközi építész stúdió projektjeit az innováció, a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság iránti lankadatlan szenvedély vezérlik. Fával és más fenntartható anyagokkal dolgoznak annak érdekében, hogy projektjeik környezetbarát és társadalmilag relevánsak legyenek.